Gizon kabalen piurak - Lertxundi, Anjel; Zabaleta, Jon (Donostia : Erein, 1982)
Maddiren urtebetetze eguna dugu gaur; zortzi urte betetzera dator neska koxkorra, eta hainbat opari jaso du. Besteak beste, Londresen lanean duen osabaren paketetxoa: ordulari polit-polita dago bertan. Harrezkero, ordea, gauza harrigarriak gertatuko zaizkio Maddiri: dena alderantziz egiten hasiko da eta, gerora, baita esaldiak ere. Era berean, aspaldi ikasiak zituen gauzak egiten ahaztu egingo zaio, eta bera ere txikiagotuz joango da, txupetea eskatuko du...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Umorea; Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak