Euskaraz jolasten kalean - Alonso, Susana; Bustillo, Blanca; Lejardi, Laura; Redondo, Esti; IRALE (Dolaretxe) (Bilbo : Irale, 2017)
Gure asmoa da euskara kalera zabaltzea jolasen bidez; hau da, gelatik kalera ateratzea, konturatu garelako umeek ez dutela euskaraz egiten eskola ez diren gainerako esparruetan. Jolasa aukeratu dugu umeen behar nagusia eta ikasteko berezko bidea delako.Era berean, euskararen erabilera sustatu nahi dugu haurren eguneroko bizitzan, eta, horretarako, haien interesetatik abiatuko gara materiala prestazeko unean.Landuko ditugun arloei dagokienez, Hizkuntzak izango du lehentasuna. Ikasleek aukera izango dute oinarrizko lau trebetasunak lantzeko: ahozko hizkuntza, idatzizkoa, ahozkoaren ulermena eta entzumena. Horrez gain, kontuan izango ditugu Haur Hezkuntzan lantzen diren hainbat eremutan (Norberaren Ezagueran, Autonomia Pertsonalean eta Ingurunearen Ezagueran) lortu beharreko helburuak.
Haur Hezkuntza
Keywords: EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak; Unitate didaktikoak