Azalerak konparatu deskonposizioaren bidez [Matematika-arloa - LMH 2.zikloa] (: GRUPO SM, 2009)
Azalerak neurtzeko estrategiak, zati osoa zati berdinetan banatuta.
Aurretiazko ezagutza: gainazala eta azalera, forma berdinak bereiztea, zenbaketa, neurria.Helburu didaktikoak: oinarrizko matematikako elementuak erabiltzen ikastea (neurriak, zenbakiak, unitateak, sinboloak), eguneroko bizitzako egoera errealetan eta simulatuetan, eta arrazoibide-prozesuak erabiltzea, problemak ebazteko edo informazioa lortzeko. Magnitudeak zenbatzeko eta egoera errealei buruzko informazioa emateko erabiltzen diren mezuak erraztea, haurrek behar bezala interpreta ditzaten. Ikasleentzat ezagunak diren azalerak neurtzea, neurri-unitate ez-konbentzionalen bidez, kasu bakoitzean eskura duten tresnarik egokiena erabiliz eta neurketa egiteko mekanismoak ezarriz: unitatea aukeratzea, unitateen arteko erlazioak eta fidagarritasun-maila.Ezagutza mota: erazagutzailea, prozedurazkoa.
Lehen Hezkuntza (2. zikloa)
Keywords: Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak