Usategiaren printzipioa - Lasa, Aitzol (Berriozar : Denonartean, 2015)
Herriko okindegian lapurrak sartu dira eta Argiri egokituko zaio gaizkilea aurkitzea. Abentura horretan, neskatila prestuak hainbat adiskide izango ditu laguntzaile. Baina, ororen gainetik, lapurreta argitzea problema bat ebaztea da, eta, problemak ebazteko, matematikak erabilgarriak izaten dira, usu. Hain zuzen ere, usategiaren printzipioari esker ebatziko du Argik problema hori.Usategiaren printzipioa (Dirichleten printzipioa ere esaten zaio) matematiketan erabiltzen den oinarrizko printzipio bat da. Sinplea bezain erabilgarria. Abentura-liburu honek argituko dizkizu haren gainean jakin beharreko guztiak.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Intriga -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura