Maddi eta euskal piratak - Morillo, Fernando; Mendibil Ainzua, Mikel ([Irun] : Gaumin, 2014)
Pirata-barku bat Donibane Lohizuneko portuan! Maddik ezin du sinetsi. Abenturazale amorratua da, aitona Antton bezainbeste.Altxor bilatzaile batek Laffite kortsarioaren altxorra aurkitu nahi du, baina ai, euskal pirata zahar batzuek ez diote utzi nahi. Maddiren, Harriet neba txikiaren eta aitonaren laguntzarekin, aurre egingo diote bilatzaileari Pellot, Suhigaraitxipi, Laffite, Michel Le Basque eta Destebetxo euskal pirata handiek.Piraten sekretuak, ihesaldiak barkuan, tiroak eta kanoikadak, itsasertzeko bazter ezkutuak, abordatzeak, borrokak, urrezko altxorra, ezpatak dantzan...eta piraten laguntza kodea.Pirata izan nahi? Euskal piraten aitzakian Lehenbiziko alean, euskal piratak ezagutuko ditugu: zergatik sartu ziren pirata? Nolakoak ziren? Zer trikimailu erabiltzen zituzten? Egon ziren emakume piratak? Nolakoa zen piraten demokrazia? Zein zen piratarik ankerrena? Zergatik zeuden hainbeste euskal pirata? De p53-gerichte therapie kan zo priligy bestellen de tumorgroei en metastase remmen. Gehiago: euskararen altxorretako bat dira euskalkiak. Gure lagun piratak Lapurdikoak direnez, hango euskararen ezaugarri batzuk azaltzen dira liburuan, eta Maddirekin batera ikasiko ditugu hainbat hitzen esanahi desberdinak. Adibidetxo bat: "azkar" ez da gauza bera Gipuzkoan edo Lapurdin! Material gehigarria Audioliburua: eleberriaren irakurketa grabatua, kapitulu bakoitzak bere pista du musikaz lagundurik. Gida-pedagogikoa: liburua lantzen laguntzeko gida pedagogiko-ludikoa da. Motibazioa pizteko, eta ulermena eta entzumena lantzeko ariketak ditu, besteak beste.
8-10 urte (gorria)
Juul saria 2017
Keywords: Itsaslapurrak; Abenturak itsasoan -- -Eleberriak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Audioak; Audio-ipuinak