Joseba Sarrionandia : irakurketa proposamen bat - Amorebieta-Etxano. Udala; Azkorbebeitia, Aitzpea; Sarrionandia, Joseba; Labayru Ikastegia ([Bilbao] : Labayru Ikastegia ; Amorebieta-Etxano : Amorebieta-Etxanoko Udala, 1998)
Aitzpeak ikerketa egin dau Joseba Sarrionandiaren idazlanen gainean, Harrera Teoriaren ikuspegitik aztertuta. Bai poesiak bai prosako lanak kontuan hartuta, idazleak darabilzan estrategiak eta emaitza literarioak sakon eta zehatz erabili ditu egileak.
Aita Santi Onaindia beka 1997
Keywords: Sarrionandia, Joseba -- Kritika eta interpretazioa; Euskal poesia -- Historia eta kritika; Monografiak