Maruri-jatabe bizimodua eta ohiturak - Paia, Fredi; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa; Jatabe Udala ([Bilbao] : Labayru Ikastegia : Bilbao Bizkaia Kutxa ; [Jatabe] : Maruri-Jatabeko Udala, 2009)
Maruri-Jatabeko herriaren ohitura eta antzinako bizimodua erakustera dator liburu hau. Bertan jorratzen diran gai nagusiak: herria, etxea, etxekoak eta etxeko ohiturak, elikadura, jantziak, astialdia, auzunea, herri-medikuntza, jaiotzatik heriotzara bitarteko ohikuneak, herri-egutegia; ikazkinak, errementariak eta errotariak; nekazaritza, abeltzaintza eta artzaintza, herri literatura eta mitologia dira. DVDa dauka.
Keywords: Euskaldunak -- -Ohiturak eta usadioak; Jatabe- -- Ohitura eta usadioak; Monografiak