Kortsarioen ostatua - Fano, Dani; González Escalada, Guillermo ([Donostia] : Euskal Herriko Ikastolak, 2015)
Kortsarioen ostatuan biltzen diren gizon-andereek ez dute bizimodu lasaia izan. Ezta arrunta ere. Itsaso zabalean auskalo zer ez duten ikusi. Itsasoren bazterrean auskalo zer ez duten pairatu. Izan ere, kortsoa bizimodua da. Ez erosoa. Hil ala bizikoa. Abenturaren sena? Ausardia? Maiz gertatu bezala, kortsario izatea ez da lehen aukera, bakarra baizik.
Keywords: Itsaslapurrak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura