Euskal Herria kartografian eta testigantza historikoetan - Esparza Zabalegi, Jose Mari (Andoain, Gipuzkoa : Berria, 2012)
Liburu honek mila mapa baino gehiago biltzen ditu, lau edo zazpi euskal probintziak jasotzen dituen eta azken mendeetan editatu den kartografia. Halaber, euskaldunen herriaren izenaren historia aztertzen du mundu osoko literaturan, entziklopedietan, bidaiarien gidaliburuetan, bando ofizialetan...Izen bat, lurralde bat, historia bat. Eta, beste behin ere, agerikoa azaltzeko beharrezko liburu bat. Berria eta Txalapartaren baterako argitalpena.
Keywords: Euskal Herria- -- Mapak; Euskal Herria- -- Mapak; Monografiak