Diseinu grafikoa - Elizondo Macho, Josu; IRALE (Gasteiz) (Gasteiz : Irale, 2016)
Aurrean daukazun eskuliburu hau amaigabea jaio da. Teknologiaren etengabeko garapen azkarrak gaur idazten duguna bihar zaharkituta geratzea dakar. Hala ere, Diseinu Grafikoa irakasgaiaren oinarriak ulertzen laguntzeko baliagarria delakoan gaude. Atal guztiak osa daitezke askoz informazio eta adibide gehiagorekin, eta horrela egingo duzula espero dugu. Horrez gain, hemen aurkituko dituzun ideia eta kontzeptuak ezin dira egia absolututzat hartu, eta ñabardura asko onartzen dituzte. Baina, berriro diogu, abiapuntu egokia izan daiteke arte grafikoetako diseinuan murgil zaitezen. Ideia gako bat dago, hala ere, liburu honen muinean: diseinua prozesu mentala da. Hortik abiatuta, inguruan dituzun tresnak erabilita eta hainbat bideri jarraituta, hamaika emaitza lor ditzakezu. Hemen tresna horietako batzuk erakusten dizkizugu, eta bide hori egiteko urrats batzuk. Zure esku dago bide berriak jokatzea.
2016/04/04
Bibliografia: 103.-104. or.
Goi Mailako Hezkuntza Zikloa
Keywords: IRALEren materialak; Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak