Wittgenstein - Clemente Morán, Enrique; Alkorta, Bittor; IRALE (Gasteiz) (Gasteiz : Irale, 2016)
Proiektu honen helburua Ludwing Wittgenstein filosofoa lantzea da; eta, bide batez, ikasleen jakin-mina piztea metodologia parte-hartzailea erabiliz. Pentsatzen dugu metodologia horrekin, gaia bera lantzeaz gain, ikasleen autonomia ere garatzen dugula, eta, horrekin batera, haien gaitasuna arazo berriei aurre egiteko. Helburu hori betetzeko, Flipped classroom izeneko metodoa erabiltzea erabaki genuen. Flipped classroom izeneko ekimena ezagutu genuenean (Clases invertidas, gaztelaniaz edo Atzekoz aurrerako ikaskuntza, euskaraz), gaur egungo mugimendu didaktiko aurreratuenen abantailak biltzen zituela iruditu zitzaigun. Honako hauek ahalbidetzen ditu: ikasleek bidea beren kasa egiteko aukera izatea, ikasketa kooperatiboa bultzatzea, berdintasuna sustatzea eta IKTak erabiltzea nork bere burua trebatzeko, besteak beste.
2015/11/12
Batxilergoa, 2. maila
Keywords: Wittgenstein, Ludwig -- (1889-1951); Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Baliabide digitalak; Biografiak; Filosofia