Hitzez hitz hizkuntza eraikitzen, hau eguraldia! - Zelaia Apraiz, Ainhoa; IRALE (Artazugoikoa) (Bilbo : Irale, 2016)
Ahozko eta idatzizko ekoizpena lantzeko proposamenak. Material hau B ereduko ikasleekin erabiltzeko prestatu da, Lehen Hezkuntzako 3. eta 4. mailako ikasleekin euskara lantzeko, hain zuzen. Hasteko, ikastetxeko ikasleak inguru erdaldunean bizi dira, eta, hortaz, ez daude euskaraz aritzen ohituak; haietako gehienek ikastetxean bakarrik lantzen dute hizkuntza. Beraz, oso garrantzitsua da hizkuntza bera lantzeko modua erakargarria izatea. Horretarako, eguraldiaren gaia hartu da eta ikasleak era dibertigarrian euskara lantzera eta euskaraz aritzera bideratuko dituen materiala sortu da: bideoak, irudiak eta audioak.
2016/05/09
Lehen Hezkuntza, 3. eta 4. mailak
Keywords: Soziolinguistika; Ahozkotasuna; Irakurketa eta idazketa; Eguraldia; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Audioak