Babeli gorazarre : bizikidetzarako hizkuntza politika zilegi eta eraginkorra - Baztarrika Galparsoro, Patxi; Crystal, David; Etxenike, Pedro Miguel (Irun : Alberdania, 2009)
Auzi honen gakoa, finean, Babel madarikaziotzat hartzea ordez bedeinkaziotzat hartzea da, hizkuntza aniztasuna baita gizakioi elkarren artean ulertzeko bidea ematen diguna. Hizkuntza aniztasuna gizarte modernoen osagai den neurrian, hizkuntza aniztasunaren kudeaketa bihurtu da gizarte demokratikoen osasunaren neurgailu funtsezkoenetariko bat. Gaur egun, identitate baztertzaileak onargarri ez diren neurri berean ez dira onargarri hizkuntza eta identitate anitzen arteko oreka harmoniotsuari bizkarra erakutsiko dioten sistema demokratikoak.
Keywords: Euskara -- Alderdi sozialak; Euskadi -- -Hizkuntza politika; Saiakerak