Finantza zuzendaritza : inbertsioak - Mendizabal Zubeldia, Alaitz; Jauregi-Arraburu, Juan Felix; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2014)
Enpresa guztiek egin ditzaketen hainbat inbertsio proiektu dituzte. Egoera honetan, erabakitzaileek inbertsio proiektu aukeren artean beraien helburuak hobeto betetzen dituztenak hautatzeko tresnak (erremintak) behar dituzte.Testuliburu honetan, inbertsioen hautapen eta analisiari hurbiltzeko, hauek baloratzen laguntzen diguten metodoak edo irizpideak aztertuko dira. Horretarako, erabakiak, eta ondorioz, planteatutako baloraketa metodoen erabilpena, proiektu bakoitzak enpresaren helburuak betetzeko duen ahalmenean oinarrituko dira, beti ere aurretik ezarritako helburu finantzarioa ahaztu gabe, hau da, enpresaren balioa beren akziodunentzako maximizatzea edo beraien akzioen merkatu balioa maximizatzea.
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Enpresak -- Finantzak; Baliabide digitalak; Monografiak