Kresala - Agirre, Txomin (1864-1920); Arantzamendi, Iban; Monasterio, Xabier; Pradera, Willy; Ondarroako Historia Zaleak Taldea (Bilbo : Erroa, 2013)
Euskal Herria itsasoari begira dago, eta itsasoak gure kostaldea ez ezik, bertako herrien bizimodua ere moldatu du urteen poderioz. Askoren ustez, Kresala eleberri hau garai bateko arrantzaleen munduari egindako azgazki ederra da. Izan ere, ohitura literaturaren idealismoaz baliaturik eta maitasun istorio bat tartekaturik, Txomin Agirrek zehaztasun eta bizitasun handiz erakusten digu nola bizi ziren gure arrantzleak XX. mendearen hasieran. Halaxe da, eleberri honi itsas haizearen kresal usaina dario alde guztietatik.
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Helduen euskalduntze-alfabetatzea; Helduentzako Literatura; Hizkuntzak ikasteko metodoak