Lurtarrak : euskara errazean - Monasterio, Xabier; Larrea, Adur (Bilbo : Erroa, 2011)
Denok bizi gara Lurrean eta, beraz, denok gara lurtarrak. Baina lurtar gehienok presaka bizi gara eta ez gara inoiz ere gelditzen geure bizimoduaz pentsatzeko. Gure ordez, urruneko galaxia batetik etorritako estralurtar batek egiten du lan hori liburu honetan. Gurea ez bezalako ikuspegi batetik, estralurtarrak hankaz gora jartzen du lurtarron zibilizazioa. Eta umore eta ironia handiz egiten du, horixe baita kritika egiteko biderik onena.
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Helduen euskalduntze-alfabetatzea -- Irakurgaiak; Helduentzako Literatura; Poesia; Hizkuntzak ikasteko metodoak