Euskararen historia soziala lantzeko eredu metodologikoa - Zalbide, Mikel; Joly, Lionel; Gardner, Nikolas; Paya, Xabier; Euskaltzaindia; HIZBEA (Bilbo : Euskaltzaindia, 2015)
Metodologia-liburua da; hizkuntza-soziologiaren eta soziolinguistikaren teorietan oinarritzen da, batez ere, metodologia hori. Hizkuntzen gizarte-dimentsioaren historia aztertzeko prestatu da berariaz.
Keywords: Soziolinguistika -- -Ikerketa -- -Metodologia; Hizkuntzalaritza aplikatua; Euskara -- Alderdi sozialak -- Historia; Monografiak; Baliabide digitalak