Estatistikaren zergatiak eta nolakoak : aldakortasun-analisiari buruzko gidaliburua - Latasa, Itxaro; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Ikasmaterialak bi atal ditu. 1. atalean Estatistikaren zergatiak eta nolakoak azaltzen dira. Bertan, garatzen da Estatistikaren balioa; azalpen eta eguneroko adibiden bidez garatzen dira Estatistikaren ohizko erabilerak eta, haien artean, egungo gizartean Estatistikaren boterea erakusten dutenak. 2. atalean garatzen da Estatistikaren erabilera aldagaien aldakortasuna aztertzeko. Honetan, zehazten da urratsez urrats datu-analisiaren prozedura.
Liburu honek UPV/EHUko Euskara Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du.
Keywords: Estatistika; Baliabide digitalak; Monografiak