Irakaslegaiak komunikazio-gaitasunean eta diskurtso akademikoetan trebatzeko bidean - Zelaieta, Edu; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2015)
Irakaslegaien oinarrizko formazioari gagozkiola, prestakuntza linguistiko-diskurtsibo egokia eskaintzea da gure helburu nagusia. Horretarako, komunikazio-egoerak eta hizkuntzaren arauak kontuan hartzea proposatuko dugu, irakaslegaiek haien komunikazio-gaitasuna era teoriko-praktikoan hobetzeko asmoz eta, nagusiki, diskurtso akademikoak aztertzearen eta ekoiztearen bitartez.Bestela adierazteko, azken aldiko hainbat autorek gomendatu bezala, parametro komunikatiboetara ekarri nahi dugu hizkuntzaren kalitatea, hizkuntzaren gaineko jarduerak eta gogoeta sistematikoak bideratuz unibertsitateko ikasgelan, irakasgaien oinarrizko prestakuntzan. Hori dela eta, liburuak izaera didaktiko nabarmena du: ezinbestekoak diren azalpen teorikoen ondoren, horiek egoki barneratzeko lagungarri gerta daitezkeen hausnarketa-ariketa izeneko hainbat jarduera txertatu ditugu.
Liburu honek UPV/EHUko Euskararen Arloko Errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Ahozkotasuna; Komunikazioa hezkuntzan; Baliabide digitalak; Monografiak