Makroekonomiarekin jolasean - Guenaga Garai, Galder; Hernando Saratxaga, Goizalde; Vicente Ramos, Segundo; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, 2009)
Lan honen helburua makroekonomiaren kontzeptu, tresna eta politika nagusiak azaltzea eta haiekin jolastea da, hots, PowerPoint programa lagun dugula modu jostagarrian zientzia makroekonomikoaren oinarriez jabetzea: aldagai makroekonomiko garrantzitsuenak (kontsumoa, aurrezkia, inbertsioa, gastu publikoa, esportazioak, inportazioak, barne produktu gordina, etab.) deskribatu eta elkarren arteko loturak azaltzen ditugu, zerga-politikaz eta diru-politikaz ari gara, langabezia eta inflazioari buruzko ideia orokorrak aurkezten zaizkigu, etab. Horretarako, PowerPoint programan funtsatutako material dinamiko, koloretsu eta jostagarria darabilgu
Liburu honek UPV/EHUko euskara eta eleaniztasuneko errektoreordetzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Makroekonomia; Baliabide digitalak; Monografiak