Ekarri armak : ETAren jardun armatuaren bukaeraren kronika - Murua Uria, Imanol (Donostia : Elkar : Berria, 2015)
Loiolako (h)egiak kronika-liburuan 2006an EAJ, Batasuna eta PSEren artean gertaturiko elkarrizketa politikoak eta aldi berean ETAren eta Espainiako Gobernuaren artean izandakoak kontatu zituen Imanol Murua kazetariak. Orain, lan hari jarraipena emanez, elkarrizketa haiek zapuztu zirenetik ETAk borroka armatua behin betiko utzi arteko prozesu guztia aztertu du, isilpean zeuden datu asko agerira ekarriz, eta beste asko analisi bikain batean kokatuz. Gure historia hurbila ezagutzeko ezinbesteko tresna.
Bibliografia: 263.-268. or.
Keywords: ETA (Euskadi Ta Askatasuna); Euskal Herria -- Egoera politikoa; Monografiak