Idazki hautatuak - Humboldt, Alexander von (1769-1859); Menze, Clemens; Zabaleta, Pello (Bilbo : Klasikoak, 2001)
Wilhelm von Humboldtekin erdiesten du Alemanian bere gailurra mugimendu humanistiko berriak gizakiaren prestakuntzaren teoriaren oinarriekin. Bere gaia gizakiaren izatea eta xedea da. Lessing eta Herderren ideen mundua lotzen du Argien aroko filosofia herritarrekin, Leibniz eta Kanten filosofiekin eta zati psikologiko, antropologiko, estetiko, hizkuntz filologiako eta hizkuntza filosofiako pila bat bildu zuen; haietan gizakiaren giza-izatea hura jaio den kultur inguruarekin eta gizartean hartzen duen egitekoarekin menpegabe planteaturik dago arazoa.
2001/03/08
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Politika; Estatua; Antropologia; Historia; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak