Galileo : izarren mezularia - Bayarri, Jordi; Berasategi, Maialen (Donostia : Ikaselkar, 2015)
Egin zituen aurkikuntzekin, zalantzan jarri zuen bere garaiko zientziaren mundua. Izan ere, mundua aldatuko zuen mezu bat ekarri zuen.1609an, Galileo Galileik teleskopio bat sortu zuen. Haren bidez, planetei, ilargiari, eguzkiari eta beste askori begira aritu zen, eta, behaketa horiei esker, konturatu zen unibertsoa ez zela erakutsia zioten modukoa. Egin zituen aurkikuntzekin, zalantzan jarri zuen bere garaiko zientziaren mundua. Izan ere, mundua aldatuko zuen mezu bat ekarri zuen Galileok. Izarretan irakurritako mezu bat.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Galilei, Galileo; Zientzia-dibulgazioa; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak; Biografiak