Puzkertin - Mendiguren Elizegi, Xabier; Eibar, Eider (Donostia : Elkarlanean, 2015)
Peru eta Marixe bikote maitemindu bat dira. Peruk, gauetan, puzker galantak botatzen ditu ohean. Marixe, hotzak egoten denez, galtzerdi eta guzti sartzen da ohean, eta ohe barruan kentzen ditu. Gau batean, Peruren puzker bat Marixeren galtzetin baten barruan sartu zen, eta elkartze horretatik izaki harrigarri bat sortu zen: Puzkertin.
8 urtetik aurrera (Gorria)
Keywords: Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura