Filosofiaren arazoak - Russell, Bertrand (1872-1970); Arrieta Urtizberea, Agustin; Uribarri, Ibon; Skorupski, John (Bilbo : Klasikoak, 2002)
Bertrand Russellek (1872-1970) 1911an filosofiarako sarrera ezagun hau idatzi zuen, eta 1912ko Urtarrilean argitaratu zuen. Orduz geroztik, filosofia ikasleen zenbait belaunaldik (unibertsitatekoek nahiz unibertsitatetik kanpokoek) irakurri izan dute liburu hori. Russellen garai filosofiko emankorrenetako batean koka daiteke liburua. Principia Mathematica lan teknikoak eskatzen zuen jardun luzea eta neketsua 1910. urtean bukatu zuen Russellek; A. N. Whiteheadekin lankidetzan egindako eta, halaber, logika matematiko modernoaren oinarrietako bat osatzen duen lan erraldoia.
2002/12/18
The problems of Philosophy
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Filosofia -- -Ezagutzaren teoria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak