Peloponesoko gerraren historia I - Tuzidides; Naberan, Josu; Arrieta Zubillaga, Lorea; Moralejo, Juan J. (Bilbo : Klasikoak, 2005)
Tuzidides, Olororen semea, Halimunte demokoa, estrategoa izan zen 424ko urtean; kargu horretarako eskatzen zen gutxieneko adina 30 urte zelarik, 454a baino lehenago jaio behar izan zuen. Esan bezala, erbesteratu egin zuten 424an eta horrela bi bandoak hobeto ezagutu ahal izan zituela diosku, baina ez diosku bere erbesteko hogei urte horietan bere obra (edo horren zati bat) idaztera dedikatu zenik. Badirudi Athenas dagoeneko garaitura itzuli ahal izan zela eta IV. mendearen hasieran hil zela, beharbada naufragio batean. Berak dioenez, gerra hasi eta batera hasi zen idazten, eta ziur ezagutu zuela haren amaira, baina bere obra bat-batean etenda geratu zen 411ko udaldiko gertaeretan.
2004/05/12
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Grezia -- -Historia; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak