Denbora bere lekura - Markuleta, Gerardo (Donostia : Erein, 2015)
Zenbateko boterea ematen diogu denbora pasatuari gure denbora presentean?Zer-nolako pisuz zamatzen du iraganak gure bizkar makotzen hasia?Nostalgiarik gabe, poeta atzera begira jarri da, aukera bakarra aurrera bidea dela jakinik.Handik, umorez, nerabezaroko argazkiak, leiho irekiak, tiradera ezkuturen bat, akuarela lurrintsuak, oheko oihartzunak...Denbora, leku, zeru eta lurrak... Basotik, soilguneak. Goizetik, argi-loa. Ozeanotik, ertzak. Bidaiatik, oharrak.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura