Tomas txorimalo - Preussler, Otfried; Gartzia, Xabier; Holzing, Herbert (Donostia : Elkarl, 1986)
Tobias nekazariak txorimalo bat jarri zuen bere soroan txolarreek azak jaten zizkiotelako. Izena ere jarri zioten: Tomas Txorimalo. Naturarekin harremanetan biziko da Tomas handik aurrera. Eguzkia, euria, haizea, trumoi eta tximistak zer diren ikasiko du poliki-poliki. Ilargiak ipuin politak kontatuko dizkio. Oso interesgarriak dira Tomas Txorimalori bere bakardadean bururatzen zaizkion pentsakizunak. Baina udazkena iritsi zenean...
8 urtetik aurrera (gorria)
Jat. izenb.: Thomas vogelschreck
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Naturarekiko maitasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Irudimena -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak