EGA : 1983ko azterketak - Irigoien, Alfonso (1929-1996); Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1984)
Euskararen Gaitasun Agiria (EGA), ematea Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren esku dago, ezaguna denez. Lehen Euskaltzaindiak parekoa ematen zuen eta gaur egunean ere jarraitzen du Nafarroarako eta Iparralderako ematen, Euskal Herri horiek ez baitira oraingoz Bizkaia, Gipuzkoa eta Arabak osatzen duten komunitate autonomoan sartzen, baina azkenengo honetarako Eusko Jaurlaritza sortu eta handik laster hari egoki zitzaion ardura eta horrela sortu zen gorago aipatu den EGA. Liburu honetan 1983. urtean, bai maiatz-ekainean eta bai irail-urrian, ipini diren azterketak argitaratu dira, etorkizunean agiria eskuratu nahi luketenentzat baliagarri izan litezkeelakoan, hain zuzen ere hor ikus baitezakete nolako trebetasunera heldu behar duten euskaraz ondo dakitela agiri baten bidez edonon baieztatzeko.
Keywords: Euskara -- Azterketak, testak, etab; Azterketak; Monografiak; Baliabide digitalak