Irakasleen hizkuntza eskakizunak : 2004 eta 2005eko azterketak - Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2008)
Orain argitara ematen dugun liburuxka honetan, gaurdainokoetan legez, Hezkuntza alorreko Hizkuntza eskakizunen azterketak biltzen ditugu, 2004 eta 2005 urteetakoak hain zuzen ere. Ohikoak izan diren HE1 eta HE2ren ondoan HLEA izeneko hizkuntza-eskakizuna ere sartu da oraingoan. Sigla horien esanahia hauxe da: Hezkuntzako Langileen Euskara Agiria. Izatez, hizkuntza-eskakizun hau 2005ean sortu zen eta Hezkuntza Bereziko lan-legepeko hezkuntza langileei zuzendua dago. Liburuxka honetan biltzen diren aztermaterialak orain artean ez bezalako ordenan ematen ditugu. Lehenengo atalean Atariko Probak (Aukera Anitzeko Galdekizunak) aurkezten dira. Hurrengo atalean Proba Idatziak ematen ditugu. Eta azkenik, CD batean bilduak dituzu, baita mintzamen-proban gai-azalpenerako abiaburu gisa erabili izan diren grabazio batzuk ere. Liburuaren beste ataletan, azterketen zuzenketarako erabiltzen diren irizpideak eta ariketen erantzunak bildu ditugu. Azkenik, eranskinetan estatistika-taula eta lege arauen bilduma datoz.
Keywords: Euskara -- Azterketak, testak, etab; Azterketak; Audioak; Baliabide digitalak; Monografiak