EGA : 1990, 1991 eta 1992ko azterketak - Gardner, Nikolas; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1992)
Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailak, bere gain hartua duen EGAren arduraren barruan, agiri-emankizun horretarako prestatzen dituen azterketa-materialak argitaratzeari ekin zion hasieratik beretik. Material horiek plazaratzean, emandako pausoen testigantza zuzena eskaintzeaz gainera besterik ere egin nahi izan da: EGAra aurkezteko ikasten ari direnentzat tresna egokia bihurtzea, lehenik eta behin. Asmo horri jarraituz, oraingo honetan bosgarren alea ematen da argitara. 1990, 1991 eta 1992. urteetako azterketak bildu dira hemen. Liburuarekin batean saltzen da urte horietako atariko proba desberdinen entzuteko ulermeneko zatiak jasotzen dituen zinta. Urtean bitan burutzen dira EGAko deialdiak Hezkuntza Ordezkaritzetan, Bilbon, Donostian eta Gasteizen, eman dezake izena urte hartan gutxienez hamazazpi urte betetzen dituen edozeinek.
Keywords: Euskara -- Azterketak, testak, etab; Azterketak; Monografiak; Baliabide digitalak; Audioak