Irakasleen hizkuntz eskakizunak : 1995eko azterketak - Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaularitzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1995)
Liburuska honekin hirugarren urtez argitara ematen dira irakasleen hizkuntz eskakizunen azterketak. Datozen urteetan ere irakasle frankok egingo dituzte azterketa hauek, eta irakasle guzti horiengan pentsaturik argitaratzen dugu liburuska hau. Izan ere, etorkizuneko azterketari horiei baliagarri izango zaie benetako azterketak ezagutzea. 1995ean, hain zuzen ere, hizkuntz eskakizunen hiru deialdi egin dira: horietariko bi itxiak izan dira, IRALEn liberatuta egon diren irakasleentzak eratuak. Hirugarrena, berriz, irekia, oposizioetara aurkezten ziren irakasleei egin zaie, eta bide batez, irakaskuntza publikoan jardunez, HE1 edo HE2 lortu nahi izan dutenei. Ohi den bezala aurtengo liburuak bi atal ditu: a) Azterketa-materialak. Deialdi irekiko zein itxietako azterketa idatziak aurki daitezke hemen nagusiki, ahozko azterketen adibide batzuekin batera. b) Zuzenketarako irizpideak. Azterketak zuzentzeko erabili diren irizpide eta baremoak biltzen dira atal honetan: aztertzaileek eskueran izan dituzten txostenak dira beraz. Era berean, azterketaldi bakoitzean izan diren emaitzen laburpen estatistiko txiki bat eskaintzen zaizue azken atalean; eta, horrekin batera, hizkuntz eskakizunen inguruko arauzko erabakien estraktu bat.
Keywords: Euskara -- Azterketak, testak, etab; Azterketak; Monografiak; Baliabide digitalak