Amalia eta Amelia - Suarez, Castillo; Eibar, Eider (Berriozar : Denonartean, 2014)
Elurra mara-mara ari zuen gau luze baten erdian, lera gorri bat iritsi zen ospitale baten atarira. Handik gutxira, bi neskatiko jaio ziren. Txikiak berdin-berdinak zirenez, gurasoek Amalia eta Amelia deitzea erabaki zuten. Lehendabizikoari Amalia jarri zioten, eta bigarrenari Amelia, a beti esaten dugulako e baino lehenago: a, e, i, o, u.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Bikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak