Edurnezuri - Grimm, Jacob (1785-1863); Kaboc, Suzanne; Sarasola, Jose Antonio; Lacombe, Benjamin; Grimm, Wilhelm (1786-1859) ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2011)
Behin batean negu bihotzean, erregina leihoaren ondoan josten ari zen. Ebanozko koadro hartatik elur-malutak ikusten zituen airean hegan, lumak bailiren. Bat-batean, atzamarra ziztatu zuen jostorratzaz eta hiru odol tanta erori ziren elur geruzaren gainera. Odolaren gorriak zuritasun distiratsuaren gainean eskaintzen zuen edertasunaz liluraturik pentsatu zuen: "Ai, nire haurraren larruazala elurra bezain zuria balitz, haren ezpainak odola bezain gorriak eta ilea ebanoa bezain beltza!".
8 urtetik aurrera (gorria)
Blanche Neige
Keywords: Fantasia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Ipuin klasikoak -- Egokitzapenak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura