Txan fantasma - Landa, Mariasun; Zabaleta, Jon; Murua, Mitxel; Galtzagorri Elkartea (Donostia : Elkarlanean, 2011)
Nire lagun fantasma haiekin nazkatu nintzenean, haurren baten etxean bizitzea erabaki nuen. Gainera, beste fantasma petral haiek isekaka aritzen zitzaizkidan, txikia eta potoloa nintzelako. Zer demontre! Jendea ikaratzea aspergarria egiten zitzaidan. Gainera, ez nuen horretarako balio. Jendeak ikusten ninduenean, beldurtu beharrean, denak barrezka haste ziren eta... Horregatik, jostatzea gustatzen zitzaidalako, nire fantasma taldea utzi eta, bakar-bakarrik, aire abiatu nintzen haurren baten bila.
8 urtetik aurrera (gorria)
Lan hau Eusko Jaurlaritzaren Kultura Sailako Hezkuntza Politikarako Sailburuordetzaren laguntzarekin plazaratu da
Klis-Klasikoak bildumaren koordinatzailea, Galtzagorri elkartea
1982ko Zarauzko Xabier Lizardi Sariaren irabazlea
Keywords: Haur moldakaitzak; Hezkidetza; Mamuak; Adiskidetasuna; Maitasuna; Giza harremanak; Bakardadea; Irudimena; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak