Patxibusa - Ormazabal, Joxantonio (1948-2010); Redondo, Daniel (Donostia : Elkar, 2006)
Ilunabar batean, Goizargiko enparantzan, Patxi izeneko gizon bat azaldu zen bizikletan, atzetik txakur txiki bat zuela. Ez etxe eta ez lan, han zebilen batetik bestera eskale baten pare. Herri hartako neska-mutil batzuek, gizon haren egoeraz errukiturik, Patxiri laguntzea erabaki zuten. Oso pertsonaia bereziak ageri dira liburu honetan: Baxilio, Pintulio, Don Bixente, Makino, Lorelin, Burruntzio...
9 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Adiskidetasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak