Ai, ama ! - Iturbe Maiz, Arantxa (Irún : Alberdania, 2007)
Arantxa Iturbek ez du esperientzia propio soilez idatz litekeen liburu bat osatu. Ama bilakatzearen gazi-gezak deskribatzetik haratago -dezentez haratago- doan ariketa introspektibo bat da liburu hau. Zalantzatik segurtasun ezara; beldurretik izura; espatutik aienera; maitasunetik maitasunera: ugari dira amatasunaren ibilbide zirkularraren abiapuntu-helmugak, eta denak pasatu ditu Iturbek, amatasunean hazbiderik ere bilatzeko tema osasuntsuan.
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Helduentzako Literatura