Oihaneko epailea - Txiliku; Alonso, Aitziber (Donostia : Elkar, 2013)
Gaurdaino iritsi diren istorio hauei esker, ezagutuko dugu basoko zuhaitzek nola hitz egiten zieten goroldioari eta iratzeari, animaliek nola galdu zuten mintzatzeko ahalmena eta baita ere nola iritsi zen uretako bufaloa oihaneko animalia guztien epaile izatera. Izan ere, aspaldi-aspaldikoak dira ipuin honetan gertatutakoak, animaliek eta landareek hitz egiten zekiten garaikoak.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Oihaneko animaliak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura