Pirritx, Porrotx eta Marimotots . Zazpikoloroa - Elortza, Igor; Tokero, Julen (Donostia : Elkar, 2013)
Aniztasunari buruzko ipuin bat: Irriaren Hirian daude Pirritx, Porrotx eta Marimotots. Urtero bezala, Zazpikoloroaren Festa ospatzen ari dira gaur hirian: mundua kolorez margotzen duen hegazti miragarriaren festa. Aspaldiko kondaira batek dio Patakon pirata dela Zazpikoloroaren zaindaria. Izan ere, Zazpikoloroak ez ditu guztiak lagun; Belekoi andere gaiztoa arrautza berria bahitzen saiatuko da.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Pailazoak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Animalienganako maitasuna -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura