Heriotza heziketan : "bizitzarako hezi : heriotzarako hezi" - Izagirre, Patxi; Azpiroz, Ainhoa; Hik Hasi (Lasarte-Oria : Xangorin, 2003)
Hik hasi Udako Topaketa Pedagogikoen laugarren edizioa 2003ko uztailaren 1, 2 eta 3an ospatu genuen. Guztira 30 ikastaro egin ziren, gai eta arlo anitzen ingurukoak: teorikoak, teknologia berrien ingurukoak, espresioa lantzekoak, hizkuntzen ingurukoak, gai espezifikoei buruzkoak, zehar lerrokoak... Heriotza heziketan: galerak zentzu hezitzailean izan zen ikastaro horietako bat. Gaurkotasun eta garrantzi handia duen gaia da, kezka handia sortzen duena eta gutxi lantzen dena, hala hezkuntzan nola gizartean. Ildo horretatik, monografiko honetan aipatu ikastaroan parte hartu zuten hizlarien ekarpenak bildu dira; iritziak, hausnarketak, proposamenak, informazioa, iradokizunak eta abar. Hori guztia agertzea eta biltzea ondorengo lanetarako lagungarri izango déla uste dugu eta horixe da monografiko honen xedea. Bide batez, eskerrak eman nahi dizkiegu Patxi Izagirreri, Maria Antonia Plaxatsi eta Miren Akordagoitiari, beraien lanari esker izan baita posible esku artean duzuen material hau argitaratzea.
Bibliografia: 44.-47. or.
Keywords: Heriotza; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak; Baliabide digitalak