Zientzia-, teknologia-, eta osasun-kulturarako gaitasuna DBHn : Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza - Berritzegune Nagusia . Teknologia Aholkularitza; Berritzegune Nagusia (Eusko Jaurlaritza, Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila, 2009)
Gaitasun zientifikoa ezinbestekoa da gazteak egungo gizartean izango dutenbizitzarako prestatzeko; hau da, gaitasun horri esker, gizabanakoak erabateko partehartzea izan dezake zientziek funtsezko garrantzia duten gizarte honetan. Izan ere, gaitasun horrek inguruan duten mundua ulertzeko ahalmena ematen die, eta, horrela, zentzuz joka dezakete.
Keywords: DBH - Naturaren Zientziak (Biologia eta Geologia) -- -; Oinarrizko konpetentziak; Osasuna; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak