Gizarterako eta Herritartasunerako Gaitasuna : Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza - Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzua, 2011)
Gizarterako eta herritartasunerako gaitasuna lotura zuzena du pertsonen prestakuntza osoarekin, norberaren nortasuna eta komunitatearena eraikitzea baitu xede. Ikasleen ezaugarriek berebiziko eragina dute eskolako ikastaldian eta bizitza guztian ikasteko prozesuan. Gaitasun honek gizadiaren partaide izatearen sena garatu nahi du ikasleengan, bi alderdi hauetatik egiratuta: espazioaren ikuspegitik, haren maila guztietan norberaren herritik hasi eta gizateri osoraino zabalduz); eta giza eskubide unibertsalen babesaren ikuspegitik
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Monografiak