Laztantxu eta Betargi - Altube, Seber (1879-1963) (Donostia : Lur-Hordago, 1979)
"Laztantxu eta Betargi" da narratiba arloan burutu zuen lan osatu bakarra. Gerra Zibilaren hasierakoan Arrasaten izan ziren istilu eta afusilamenduak kondatzen dizkigu, horretarako protagonista familia arrunt bat hartuaz: Laztantxu eta Betargi. Gertakari hits haien lekuko bakarra dugu.
Keywords: Helduentzako Literatura