Deba Ibarretik euskararen herrira - Zuazo, Koldo; Gipuzkoa. Foru Aldundia; Badihardugu Euskara Elkartea (Eibar); Antzuola. Udala ([Eibar] : Badihardugu Euskara Elkartea, 2002)
Deba Ibarretik Euskararen Herrira liburua 2002ko maiatzaren 14an aurkeztu zen Eibarren. Lan hau Badihardugu Euskara Elkarteak kaleratu du, Deba Ibar osoko udalen laguntzaz. Liburuak atal bi ditu. Batetik, Koldo Zuazok idatzitako atala. Bertan, euskalkia non, noiz, zelan eta zergaitik erabili behar dugun azaltzen digu. Bigarren zatia, Deba Ibarreko 50 euskaltzaleren artean egindako beharra da. Zati horretan gure eskualdeko euskalkiaren ezaugarri nagusiak aztertu ditugu: fonetika, morfologia, sintaxia eta hiztegia.
Bibliografia: 176-180. or.
Keywords: Euskara -- Gramatika; Euskalkiak; Baliabide digitalak; Monografiak