Euskaldunen ingurugiroan (espazioa eta denbora) - Peillen, Txomin (1932-2022) (Zarautz : Dakit, 2001)
Euskaldunen ingurugiroan, egileak euskaldunok darabilgun hizkera eta hiztegia azaltzen dizkigu. Espazioa eta denbora adigaien aztertzeko alde batetik hortarako hiztegia sailkatzen eta ikertzen ibili da, euskaldun zaharren eta oraingoen kategorien ikertzeko, gero bestealdetik gure olerkari, eleberrigile eta filosofoen obretan espazioa eta denboraren euskal ikuspegia zer den erakusten saiatu da.
Keywords: Antropologia -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak