Moralistak - Shaftesbury, Anthony Ashley Cooper , Earl of (1621-1683); Arregi Gordoa, Xabier; Wolff, Karl; Azurmendi, Joxe (1941-2025) (Bilbo : Klasikoak, 1994)
Anonimo gisa, 1709an argia ikusi zuen obra nagusiak, Shaftesburyren ideologia eta mundu-ikuskera osoaren azalpen aberats eta xarmangarriena da, bere arima garbi handiaren aitorpen intimo eta goraipagarriena. Harmoniaren ideiak adierazten du bere filosofiaren gaia, garapenak bere metodoa eta edukina. Shaftesburyrentzat harmonian datza Jainkoaren esentzia eta haren kreazioaren betegintzarrea. Adimenaren bidez harmonia hori atzematea da ezagutza filosofikoa. Harmonia horri ederra deritzo eta giza joera eta jardueretan, etikotasunaren funtsa da. Frantzian ez ezik, Alemaniako Ilustrazioan izan zuen batipat, eragin sakona Shaftesburyren obrak.
Bibliografia: 239-240. or.
The moralists
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Etika; Baliabide digitalak; Monografiak