Hezkuntza sozioemozionala eta ikaskuntza-zailtasunak : hezkuntza-testuinguruetan aplikatzeko esku-hartzea - Reizabal Arruabarrena, Luixa; Acha Morcillo, Joana; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2012)
Azken urteotan psikologo eta pedagogo asko arreta berezia jartzen ari dira hezkuntzarekin zerikusia duten bi alderditan, haiek duten garrantzia azpimarratuz. Batetik, hezkuntza sozioemozionalean eta, bestetik, ikaskuntza-zailtasunetan. Lehena haurrak zein nerabeak pertsona arduratsu, jator eta zintzo bihurtzeko prozesua sustatzeaz arduratzen den hezkuntza dugu. Bigarrenak, berriz, ikaskuntza-zailtasunak dituzten haurrei eskaini beharreko laguntza bereziarekin du zerikusia. Esku artean duzun liburuaren helburua da aztertzea hezkuntzaren bi alderdi horiekin zerikusia duten prebentzioa eta esku-hartzea hezkuntza-testuinguru ezberdinetan gauzatzeko baliabideak.
Keywords: Adimen emozionala; Ikasteko arazoak; Monografiak; Baliabide digitalak