Jonas eta hozkailu beldurtia - Igerabide, Juan Kruz; Valverde, Mikel (Bilbo : Aizkorri, 2010)
Jonas profeta irentsi zuen balearen antzekoa da beldurra. Jonas txikia bakar-bakarrik geratu da etxean, ama dendara jaitsi den bitartean. Beldurrak irentsi du Jonas txikia, eta etxeko gauza guztiak ere beldurrez daudela iruditzen zaio. Beldurra handitzen doa, izu-laborri bihurtzeraino, eta izu-laborri horrek Jonasen imajinazioan otsoaren irudia eraikiko du. Hozkailuak dardara egin du; beraz, hozkailua izuturik dago. Hozkailua ez da horrela-horrela izutzen; beraz, otsoa dago hozkailu barruan
5 urtetik aurrera (Urdina)
Haur literaturako Euskadi Saria 1999
Keywords: Haurren beldurra; Haur eta Gazteentzako Literatura