Legez kanpo - Mintegi, Laura (Donostia : Elkar, 1995)
Nobela honetako kontatzailea Alfredo da, gizon arrunta, guztiz grisa. Txikitatik adiskide mina du Ignacio, abokatua, tortura kasu batean salatutako goardia zibilen defentsa hartu berri duena. Inoiz burutik pasa ez zitzaion torturaren gai hori ezagutu nahi Alfredok, ulertu, beti ere bere lagunaren alde, haren tokian jarriz, guzti hori zertan amaituko den badaki ere. Hori da elaberriaren harietako bat. Bestea, kontrapuntua, Ignaciok idazten diharduen istorio politikoa: nola agertzen diren parke batean emakume gorputz bortxatu eta txikituak, eta nola inspektoreak ezin dion hitzik atera susmagarri bakarra den mutiko izutuari...
Keywords: Helduentzako Literatura