Biziarekin, adimenarekin eta unibertsoarekin aurrez aurre: elkarrizketak gure garaiko zientzialari handiekin - Punset, Eduardo; Monasterio, Xabier; Gabikagojeaskoa, Alberto; Kaltzada, Julen (1935-2017) (Donostia : Gaiak, 2012)
Bizia al dago kanpoko espazioan? Nondik sortu ziren lehenengo bizi-formak? Norantz doa biziaren eboluzioa? Zer da kontzientzia? Gizakiak al dira izaki adimendun bakarrak? Neanderthalgo gizonak eta emakumeak elkarren artean hitz egiteko gai ziren? Guk hautematen dugun hori benetan gertatzen da? Antsietatea finkatuta dago gure geneetan? Atzeratu al dezakegu zahartzea? Hizkuntza senezkoa da? Liburu honetan galdera horiei eta beste askori erantzun ulergarriak eskaintzen saiatu da egilea. Izan ere, Eduardo Punseten komunikazioaren aldeko konpromisoa erabatekoa eta ezaguna da, eta orrialde hauetan hamar urtetan zehar munduko zientzialari gailenekin berak izandako elkarrizketen mamia bildu du.
2012/06/25
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0, 2012ko deialdia)
Cara a cara con la vida, la mente y el universo
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Zientzialariak -- Elkarrizketak -- XX. m; Zientzia-dibulgazioa; Zientzia-dibulgazioa; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak